На Калущині гість після застілля насмерть забив господаря


До Калуського відділу поліції надійшло повідомлення від 45- річного жителя райцентру про те, що у приватному будинку в с. Негівці Калуського району було виявлено тіло його 69-річного дядька з ознаками насильницької смерті.

В ході проведення першочергових розшукових заходів встановлено підозрюваного у причетності до нанесення загиблому тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть.

Як з’ясували правоохоронці, напередодні вечері до потерпілого в гості прийшли два його товариші 1971 та 1975 р. н. Вони разом розпивали спиртні напої. Пізніше, захмелівши, між господарем та старшим з гостей - 46-річним чоловіком виник словесний конфлікт, який переріс у бійку. В ході якої гість завдав декілька ударів кулаком по обличчю та голові господаря. 

В той час третій з них злякавшись, що це може закінчитись трагічно не втручаючись у конфлікт, пішов додому.

Тим часом гість, продовжуючи бійку, наніс ще декілька ударів кулаками в область голови та тулуба потерпілого чим спричинив останньому тілесні ушкодження у вигляді набряку головного мозку, крововиливів під оболонку та в речовину головного мозку, перелом кісток склепіння черепа, від яких потерпілий помер на місці. 

Після чого, не надавши медичну допомогу потерпілому, залишився ночувати в будинку. Прокинувшись вранці, зловмисник, побачивши наслідки, покинув місце події. Поліцейські затримали підозрюваного в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зараз вирішується питання про повідомлення йому підозри у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного захисту у вигляді тримання під вартою. 

За скоєне передбачено від семи до десяти років ув’язнення. Проводиться слідство.