На Калущині злодій викрав кролів, аби продати


До Калуського відділу поліції звернулася 61-річна мешканка одного із сіл району повідомивши про те, що з клітки невідома особа вчинили крадіжку двох кролів, чим заподіяв їй матеріальної шкоди на суму 600 гривень.

В ході проведення першочергових заходів дільничні офіцери Калуського відділу поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 39-річний мешканець сусіднього села, який уже раніше притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнового злочину, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Зловмисник зізнався правоохоронцям, що посеред ночі зайшов на господарство потерпілої, де пошкодивши клітку, викрав з неї двох кролів і втік з місця події. Після чого на наступний день крадених свійських тварин продав невідомцю.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті злодієві загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.