На «Карпатському просторі» розважатимуть дітей-сиріт


Міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону «Карпатський простір», проведення якого ініціювала Національна оперета, відбудеться з 5-го по 7 травня у Івано-Франківськ, не оминає увагою своїх наймолодших гостей – дітей-сиріт.

Для них у цьому році вперше запрацює нова локація ззахоплючою та насиченою програмою - «KidSpace». Нагадаємо, масштабний арт-фестиваль проходить за підтримки  Івано-Франківської обласної державної адміністрації та інших партнерів.

Організатори свята мають намір не тільки подарувати дітям свято, але й через розважальну програму зробити особливий потужний меседж для суспільства: лише всі разом, завдяки підтримці одне одного, ми спроможні подолати будь-які проблеми,не залишаючи наодинці тих, хто потребує нашої участі. Бо саме мистецтво і покликане виконувати цю важливу місію – об’єднувати і долучати до добра.

«Цього року у рамках фестивалю ми хотіли б приділити особливу увагу дітям, і особливо тим з них, хто позбавлений турботи та піклування дорослих, але вкрай цього потребує – сиротам, які проживають у дитячих будинках, інтернатах та притулках Івано-Франківщини, - повідомив голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук. – Ми докладемо всіх зусиль, аби подарувати незабутні враження дітлахам, та переконати їх, що культурата мистецтво несуть добро і надію»

Такої ж думки дотримується генеральний директор-художній керівник Національної оперети Богдан Струтинський:  «Під час цього фестивалю ми маємо пам’ятати про власну соціальну відповідальність. Ми зобов’язані привертати увагу громадськості до проблем подальшої соціалізації дітей, які потрапили у складні життєві ситуації чи перебувають на утриманні держави. Ми маємодопомагати їм та разом шукати шляхи їх інтеграції і подальшої адаптації в суспільстві через прекрасне.Долучаючи  таких дітей до участі у нашому фестивалі, ми хочемо створити один простір - простір єднання і добра.»

До цієї благодійної кампанії приєднується також Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. І.Франка. Саме у стінах цього театру 6-го травня відбудеться благодійна вистава «Красуня і чудовисько», яку зможуть відвідати діти-сироти та позбавлені батьківської турботи з усієї області.