На Коломийщині поліцейські задокументували незаконний видобуток гравію


Із русла річки «Прут», що в с. Кийданці, Коломийського району, працівники місцевої поліції та міжрайонного відділу № 2 Управління захисту економіки в Івано-Франківській області ДЗЕ НП України виявили трактор-навантажувач та вантажний автомобіль самоскид водій якого здійснював незаконний видобуток та перевезення піщано-гравійної суміші.

У ході проведення заходів, спрямованих на попередження порушень правил охорони або використання надр, правоохоронці виявили незаконний видобуток корисних копалин в с. Кийданці Коломийського району.

Водій, місцевий мешканець, якого викрили за видобутком та навантаженням піщано-гравійної суміш, пояснив правоохоронцям, що видобував для власних потреб.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Такі дії караються штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.