На Коломийщині спіймали селянина, який незаконно вивозив з лісу дуб


6 січня працівниками Коломийського відділу поліції було зупинено автомобіль, який перевозив лісодеревину породи «дуб» без відповідних документів.

Під час здійснення патрулювання на маршруті несення служби у одному із сіл Коломийського району правоохоронцями було зупинено автомобіль марки "Опель-мовано", під керуванням 23-річного місцевого жителя, який перевозив лісодеревину породи "Дуб" без відповідних документів. У зв'язку з цим правоохоронці автомобіль з деревиною вилучили та помістили на майданчик для тимчасово затриманих транспортних засобів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу), що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого. Проводиться слідство. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області