На Коломийщині затримали серійного злодія


До Коломийського відділу поліції звернувся 22- річний мешканець одного з сіл району. Чоловік повідомив про те, що з його автомобіля марки "ВАЗ-2102" невідома особа викрала магнітолу марки «Filips». Вартість краденого, зі слів потерпілого, становить близько тисячі гривень.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника та затримали 41-річного місцевого мешканця, якого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Як з’ясували поліцейські, того дня зловмисник, проходячи повз господарство потерпілого, помітив транспортний засіб і скористався тим, що господаря поряд не було. Оскільки автомобіль був не зачинений, він без проблем проник у салон і викрав магнітолу марки «Filips». Після чого з місця події втік.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили причетність зловмисника ще до вчинення щонайменше двох крадіжок, котрі сталися напередодні. Злодій таким же способом з автомобіля марки «Сітроен» поцупив грошові кошти в сумі 100 доларів США та 10 тисяч гривень. Після чого в той же день з господарства 56-річної мешканки Княждвір таємно викрав велосипед іноземного виробництва вартістю 1000 гривень. 

У скоєному підозрюваний зізнався і розповів, що все викрадене майно він продав , а отримані кошти витратив на власні потреби. Зловмисника правоохоронці затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні крадіжок та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою. За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ст.185 ( Крадіжка) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.