На комісії облради заслухали інформацію про виконання бюджету


Сьогодні, 18 листопада, в Івано-Франківській обласній раді відбулось засідання бюджетної комісії. Серед іншого, депутата заслухали інформацію департаменту фінансів про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2016 року.

Як доповіла керівниця фіндепартаменту Ірина Мацькевич, за дев'ять місяців до обласного бюджету з урахуванням трасферів надійшло 1 281 586,4 тисяч гривень. Це 82,5 % затвердженого річного плану.

Натомість голова бюджетної комісії Микола Палійчук поцікавився у фінансистів, яким є виконання бюджету на 10 місяців. Мацькевич зауважила, що даних ще немає, але за її інформаціє ця сума сягає близько 90% від запланованого.

Водночас голова обласної ради Олександр Сич зазначив, що попередньо сесію заплановано провести на 9 грудня, тобто вже за три тижні.

"Ми маємо знати, яке перевиконання бюджету, що мати можливість оперативно розприділити кошти з загального фонду. Ну очевидно, що мова йде не про нові об'єкти чи призначення, а латання "дірок". Чи ви будете готові подати актуальну інформацію та конкретні пропозиції спочатку на розгляд комісії, а потім й на сесію?", - поцікавився очільник облради. 

Представниця департаменту запевнила, що інформацію підготують вчасно.

Звіт департаменту фінансів про виконанння бюджету: