На Косівщині двоє малюків на узбіччі чекали поки п'яна мама прокинеться


27 серпня, у соціальних мережах було розміщено фото та відео, відзняті на Косівщині, на якому зафіксовано нетверезу з вигляду жінку, що лежить на узбіччі дороги, та двох малолітніх діток біля неї.

Ця подія, як з’ясували працівники ювенальної превенції, трапилася в одному з сіл Косівського району. Під час перевірки встановлено, що на кадрах – 32-річна місцева мешканка, яка перебувала в стані алкогольного сп’яніння. Її доправили до лікарні, а дітей – 6-річну дівчинку та 2-річного хлопчика передали батькові, який офіційно не одружений з їх матір’ю. Він напередодні цього випадку поїхав до родичів в іншому селі. Крім того, в сім’ї є ще 11-річна дитина. 

В будинку, який винаймає сім’я, на час перевірки працівниками ювенальної превенції та фахівцями з соціальної роботи був порядок, є необхідні для проживання та виховання дітей умови.

Також встановлено, що жінка раніше інколи вживала алкогольні напої понадміру, але такого сильного сп’яніння не траплялося. Наразі вирішується питання щодо притягнення мешканки Косівщини до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). Надалі ця сім’я перебуватиме під контролем ювенальних поліцейських.