На Косівщині у чоловіка вдома знайшли дві бойові гранати


Працівники поліції під час проведення обшуку в помешканні підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення знайшли та вилучили дві бойові гранати РГД-5.

Під час проведення обшуку у помешканні підозрюваного у вчиненні крадіжки з проникненням, жителя одного із сіл Косівського району 1977 р.н. правоохоронці знайшли та вилучили два предмети, ззовні схожі на бойові гранати, які останній зберігав по місцю проживання без передбаченого законом дозволу.

Згідно висновку НДЕКЦ МВС України в Івано-Франківській області надані на дослідження об'єкти є стандартними промислово виготовленими уніфікованими запалами до ручних гранат дистанційної дії УЗРГМ 583, які призначені для ініціювання вибуху заряду вибухової речовини гранат Ф-1, РГД-5, РГ-42 та відносяться до вибухових пристроїв. Встановлено, що корпуси бойової ручної гранати РГД-5 не мають слідів втручання в конструкцію.

Відомості за цим фактом внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст.263 (незаконне поводження з вогнепальною зброєю, боєприпасами і вибухівкою) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.