На Косівщині здійснили нічні рейди до злісних неплатників аліментів


Управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області створено спеціальні групи для вжиття додаткових заходів спрямованих на боротьбу зі злісними неплатниками аліментів.

Групи діють на території усієї області і продовжують роботу, повідомляє Управління державної виконавчої служби ГТУЮ в Івано-Франківській області.

Так, 18 квітня державними виконавцями Косівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області здійснено нічні виїзди за місцем проживання боржників по аліментах, проведено перевірку їх майнового стану та роз’яснено нововведення до чинного законодавства, яке посилює відповідальність за несплату аліментів, залишено виклики із вказаними роз’ясненнями.

Нагадаємо, з 6 лютого вступили в дію зміни до чинного законодавства, які посилюють відповідальність боржника за злісне ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків. Відтак, аби змусити недобросовісних батьків сплатити аліменти державні виконавці можуть тимчасово обмежити право керування авто, виїзду за кордон чи користування мисливською та вогнепальною зброєю. Або й арештувати майно, яке продадуть з аукціону, аби погасити борг.

До теми: За несплату аліментів у калушанина арештували будинок

 На "дошку ганьби" і віник в руки: Як на Прикарпатті виховують батьків-боржників

У Галичі чоловік заплатив рекордну суму боргу за аліменти

У франківця через несплату аліментів забрали машину

У Калуші чоловік заплатив 44 тисячі боргу за аліменти

Прикарпатця, який не платив аліменти відправили на громадські роботи

Прикарпатець, який не платив аліменти пішов на суспільно-громадські роботи

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!