На критику БПП голова фракції в облраді запропонував закрити Солотвинську лікарню


Голов фракції БПП Остап Дзеса під час сесії Івано-Франківської обласної ради запронував закрити Солотвинську районну лікарню.

А причиною такої пропозиції стало зауваження депутат-свободівця Манолія Піцуряка, який є головним лікарем Солотвинської райлікарні.

Депутат під час рогляду питання "Про зміни до обласного бюджету-2017" запропонував виділити кошти на стентування. Піцуряк підкреслив, що кошти на охорону здоров'я йдуть не на якийсь окремий округ чи окремій особі, а для всіх прикарпатців. І завтра можуть врятувати життя й депутату.

"Стентів немає, люди вмирають. Пропоную виділити 199 тисяч для департаменту охорони здоров'я, аби вони змогли їх закупити терміново, без тендеру. Також пропоную, аби медики разом з фінансовим департаментом подумали, де вишукати ще 2,5 мільйони для подальшоїї закупівлі стентів. Колеги з партії Порошенка, невже ви не розумієте, що це людські життя", - звернувся Піцуряк, адже попередня пропозицію  депутата Левицького щодо виділення коштів на стенти не пройшла, бо її не підтримала фракція БПП.

На це голова фракції БПП Остап Дзеса відповів, що згадка їхньої партії - це політтехнології.

"Але ми знаємо, де взяти кошти на потребу, яку ви назвали. Ми так проаналізували, що на 4 тисячі населення в Солотвині такої лікарні забагато. Пропоную ліквідувати лікарню і створити там амбулаторію і зекономити кошти на закупівлю тих медматеріалів", - зазначив Дзеса.

Манолій Піцуряк відповів, що такі заяви дуже некоректні. 

«Я тут як депутат від округу, а не як лікар від Солотвинської лікарні. Тому такі пропозиції є дуже обурливими", - відповів свободівець.

Також запропонував голові облради дати протокольне доручення, аби вишукали 199 тисяч гривень на матеріали для стентування.