На Луганщині селянин у схронах ховав реактивні вогнемети


Співробітники міліції вилучили в жителя села Кононівка Біловодського району Луганської області шість малогабаритних реактивних вогнеметів.

Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Луганській області.

До чергової частини Біловодського райвідділу міліції зателефонували жителі села Кононівка та повідомили про те, що чули звук вибуху. На місце події негайно виїхали працівники слідчо-оперативної групи.

У рамках проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що місцеві мешканці під час вживання спиртних напоїв вирішили розважитись. Один із них приніс малогабаритний реактивний гранатомет, з якого вони зробили два постріли.

У 28-річного жителя села Кононівка за місцем його мешкання співробітники міліції виявили та вилучили один малогабаритний реактивний вогнемет. Під час проведення слідчих дій було встановлено, що чоловік ще має зброю, яку ховає у схронах у лісосмузі на відстані 1,5 км від с. Кононівка. З одного схрону оперативники вилучили три малогабаритні реактивні вогнемети, а з другого – два гранатомети.

Цей факт внесено до ЄРДР і кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вилучене спрямовано на дослідження. Проводять досудове розслідування. Обох чоловіків затримано.

Для довідки: малогабаритний реактивний вогнемет МРВ-А – пусковий пристрій одноразового застосування с термобаричною гранатою, розроблений наприкінці 1990-х років та прийнятий на озброєння російською армією. Малогабаритний реактивний вогнемет МРВ-А здатен ефективно вражати не тільки живу силу (особливо при попаданні боєприпасу в середину приміщення), а й неброньовану або легко броньовану техніку.