На майно Коломийської фабрики не знайшлося покупця. Оголосили повторний аукціон


Усе майно Коломийської паперової фабрики вкотре намагаються продати з молотка. Як і попереднього разу, за цілий виробничий комплекс із складськими приміщеннями, устаткуванням та транспортними засобами, держава просить близько 14 млн грн.

Фонд держмайна України оголосив про проведення повторного аукціону з продажу майнового комплексу колишнього державного підприємства «Коломийська паперова фабрика», пише Побудовано в Франківську.

Електронні торги відбудуться о 10:00 год, 24 березня. За проведення аукціону відповідає товарна біржа «Універсальна товарно-сировинна біржа». Прийом заявок від учасників завершується о 17:00 год, 20 березня. Стартова ціна лоту заявлена у 13 873 080  гривень.

Розташування фабрики: Івано-Франківська область, місто Коломия, вул. Фабрична, 10.  

Як йдеться в оголошенні,  до складу виставленого на торги майнового комплексу входять: основних засобів – 51 од. (у тому числі: будівля зошитного цеху, киснева споруда, 2 склади готової продукції, 2 матеріальні склади), незавершене будівництво – 10 од., машини та обладнання - 75 од., транспортні засоби - 4 од. та інші необоротні активи.

Загалом, розмір об’єкта становить 20761,9 кв. м. Підприємство розташовано на земельній площею 53256,01 кв. м.

Коломийська паперова фабрика ще у 2011 році була включена до переліку об'єктів державної власності групи А, що підлягають приватизації шляхом продажу з аукціону. Вже через рік підприємство припинило свою виробничу діяльність.

Знову про фабрику заговорили аж у жовтні 2016 року. Тоді правоохоронці викрили начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, під час одержання ним частини хабара у розмірі 20 тис доларів від посередника.

Як пояснив генпрокурор України Юрій Луценко, Жовнір вимагав неправомірну вигоду у розмірі 150 тис доларів за сприяння у зменшенні оціночної вартості приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика» на 8 млн грн під час їх приватизації.