На міському озері вчили, як рятувати потопаючих


У зв’язку з настанням сухої спекотної погоди зростає ризик загибелі людей на водних об’єктах, адже береги водойм стають місцем відпочинку та приємного проведення дозвілля великої кількості людей.
Люди рятуються від спеки у затінку дерев та у прохолоді річок, інколи зовсім не думаючи про те, що такий відпочинок вмить може перетворитися на трагедію, якщо забути про правила безпечної поведінки. Адже з початку року в Івано-Франківській області уже потонули 12 осіб.

5 червня на міському озері Івано-Франківська відбулися навчання з питань дотримання вимог правил безпеки під час відпочинку на воді та демонстрація надання допомоги потопаючому. Працівники управління ДСНС в  області,  спілкуючись з відпочивальниками та школярами,  розповіли їм про  життєву необхідність дотримуватися правил поводження поблизу водойм,  наголошуючи на тому що домінуючою причиною нещасних випадків на воді є саме нехтування громадянами елементарних правил безпечної поведінки.

Рятувальники нагадали не тільки правила безпечної поведінки на водоймах, а  й розповіли, як правильно  надавати допомогу людині на воді. Школярам продемонстрували способи рятування людини, яка тоне.  

Фахівці управління ДСНС в області вручили учням листівки застережливого характеру на дану тематику для того, щоб вони могли періодично  поновлювати в пам’яті такі прості, але важливі правила безпечної життєдіяльності. 

Такі заходи рятувальників на водоймах області  відбуватимуться впродовж літнього періоду, щоб уберегти людей від нещасних випадків.