На Надвірнянщині майстер обікрав роботодавця


До Надвірнянського відділу поліції звернувся 30-річний мешканець одного із сіл району, з повідомленням про те, що невідома особа проникла до підсобного приміщення його господарства, звідки викрала бензопилу марки "STIHL MS 180", вартістю понад 5000 гривень.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 21-річний односельчанин потерпілого.

Як з’ясували поліцейські, потерпілий винайняв зловмисника для проведення ремонтних робіт у своєму господарстві. Тож «нечистий» на руку майстер, одного вечора, будучи добряче на підпитку проник до підсобного приміщення, звідки скоїв крадіжку чужого майна.

У скоєному лиходій зізнався та повідомив, що на злочин пішов через скрутне матеріальне становище. Все поцуплене мав на меті продати, але вчасно був викритий оперативниками.

Зловмисника затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Правоохоронці перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших злочинів.

За цим фактом слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, чи інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.