На Надвірнянщині відкрили пам’ятний знак ліквідаторам аварії на ЧАЕС


З нагоди відзначення 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи в м. Надвірна відбулися заходи та відкриття пам’ятного знаку героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

На знак вдячності і поваги до чорнобильців, керівництво району та міста поклали квіти до монументу. Священики відправили панахиду за жертвами Чорнобильської катастрофи  і освятили пам’ятник. Пам'ять про ліквідаторів присутні вшанували хвилиною мовчання, інформує прес-служба Надвірнянської РДА. 

Вшановуючи ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, голова райдержадміністрації Олександр Кеніз зазначив: «У цей скорботний день відкриттям пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС ми вшановуємо їхній подвиг, низько вклоняємося світлій пам'яті людей, які ціною власного життя врятували життя мільйонів. І ми повинні пам’ятати їх». 

Учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – вихідців із Надвірнянщини – нагороджено спільними грамотами  Івано-Франківської облдержадміністрації та обласної ради, спільними грамотами райдержадміністрації, районної та міської рад, а також відзнаками районної спілки «Чорнобиль». Серед них Магдалина Дунець, Іван Костюк, Роман Бенюк, Василь Вернер, Михайло Гуш, Олексій Гуш, Михайло Лавринович та  Микола Левицький.