На Надвірнянщині жінка вкрала у сусідки 100 доларів і накупила алкоголю та їжі


На початку поточного місяця за допомогою до місцевої поліції звернулась 42-річна мешканка одного із сіл району з повідомленням про те, що з її будинку пропали грошові кошти в сумі 100 доларів США та 3400 гривень.

Проведеними пошуковими заходами правоохоронці натрапили на слід причетної до вказаного злочину. Нею виявилась 55-річна односельчанка потерпілої. Як з’ясувалося, зловмисниця часто приходила до заявницідодому, допомагала їй по господарству і знала де потерпіла ховає ключі від будинку. Коли заявниці не було вдома, крадійка безперешкодно взяла ключі, відчинила вхідні двері та зайшла в приміщення будинку. Після чого, знайшла там гроші та привласнила їх. Наступного дня на всі викрадені кошти накупила спиртних напоїв та продуктів харчування.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.