На одного прикарпатця припадає 611 доларів інвестицій


На 1 квітня 2017р. загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області з початку інвестування, склав 843,1 млн.дол. США.

Найбільш значні обсяги прямих іноземних інвестицій зосереджені на підприємствах міст Івано-Франківська (55,2% загальнообласного обсягу інвестицій) та Калуша (28%). Cеред районів області найбільша частка капіталу нерезидентів залучена в економіку Рогатинського (3,2%), Калуського (3,1%) та Тисменицького (2,7%) районів. Питома вага прямих інвестицій нерезидентів міста Коломиї у загальнообласному обсязі склала 2%, міста Яремче, Долинського та Тлумацького районів  – 1,1–1,2%; частка інших  районів не перевищувала 0,7%.

Сукупний обсяг іноземного капіталу на 1 квітня 2017р. порівняно з обсягом інвестицій на початок року збільшився на 2%. Збільшення обсягів прямих інвестицій спостерігалось майже у всіх містах та районах. Найбільше зростання відбулося у містах  Болехові (на 4,2%),  Калуші і Калуському районі (на 2,5%), місті Яремче та Тлумацькому районі (на 2,4%). В абсолютному значенні найбільший приріст обсягів прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) відбувся в обласному центрі (на 8,9 млн.дол.). Скорочення обсягу прямих інвестицій спостерігалось  у Коломийському районі на 7,3% або на 134,5 тис.дол. США.

На 1 квітня 2017р. на одну особу в середньому по області припадало 611,7 дол. США прямих іноземних інвестицій. Вищий, ніж в середньому по області, цей показник у містах Калуші (3506,6 дол.) та Івано-Франківську (1859,1 дол.), Рогатинському районі (657,8 дол.).

Найбільший обсяг капіталу (від 53% до 100% загального обсягу іноземного капіталу міста (району)) закордонні інвестори спрямували у промислові підприємства міст Івано-Франківська, Коломиї, Калуша, Болехова, Рожнятів­ського, Тисменицького, Верховинського, Надвірнянського, Галицького, Долинського та Косівського районів. У Коломийському, Тлумацькому, Калуському та Рогатинському районах переважна частка прямих іноземних інвестицій залучена у підприємства сільського, лісового та рибного господарства (67–98%).

У місті Бурштині, Богородчанському та Городенківському районах найбільш інвестиційно привабливими для іноземних інвесторів є підприємства оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (67%–83%), у Снятинському районі – підприємства, що здійснюють операції з нерухомим майном (89,2%), у місті Яремче – з тимчасового розміщування й організації харчування, де зосереджено  96,3% іноземного капіталу.