На один день Івано-Франківськ стане центром гуцульської культури


Майстер-класи, виставка-ярмарок та гуцульська кухня. У неділю, 24 вересня на площі Ринок розпочнеться фестиваль "Верховина в Івано-Франківську".

Про це під час прес-конференції для ЗМІ розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, передає Бліц-Інфо. 

"Гуцульський колорит, народна автентика - це те, що приваблює до нас тисячі туристів щороку. Адже жодні інші традиції не зрівняються з тими, які зародились на схилах українських Карпат. Для нас важливо, аби Івано-Франківськ перетворювався на місце зустрічі, заходів і фестивалів. Аби їхали не тільки в Карпати, а й відпочивали кілька днів в обласному центрі. Водночас, важливо розказати гостям про цікавинки краю. Саме тому і виникла ідея провести такий день гуцульської культури", - зауважив Марцінків

Як розповів голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, на свято з Гуцульщини привезуть чимало цікавинок.

"Це і гуцульський весільний обряд, і вистава театру зі сторічною історією, і показ традиційного вбрання, і виставка-продаж декоративно-ужиткових виробів, і майстер-класи з народного мистецтва. Ліжникарство, бісероплетіння, кушнірство, ткацтво, гуцульська кухня. Буде на що подивитись і чим посмакувати", - зазначив посадовець.

Також можна буде дізнатись про найкращі місця для відпочинку на Верховинщині - зелені садиби, активний туризм, музеї та історичні місця. Руслан Марцінків зауважив, що у неділю також проходитиме Франківський Півмарафон, куди з'їдуться близько тисячі учасників, серед яких і гості із-за кордону. Тож представлення цікавинок гуцульської культури буде дуже доречним, адже людям буде цікаво приїхати на Прикарпаття ще раз.

Також Марцінків зауважив, що в межах фестивалю мерія підпише угоду про співпрацю з Верховинським районом.