На підтримку прикарпатських фермерів виділять понад 2 мільйони гривень


Сьогодні, 29 січня відбулося засідання комісії обласної ради з питань аграрної політики і земельних відносин на якому розглянули питання про програму розвитку АПК.

Зокрема за словами директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Івана Андріїшина, цьогоріч на підтримку АПК в обласному бюджеті передбачили 2 млн. 100 тис. грн.. Більшу частину цієї суми в департаменті вирішили виділити для підтримки тваринництва, інформує кореспондет Бліц-Інфо.

«Плануємо виділити мільйон шістсот тисяч гривень  на інвестування у нові та реконструкцію діючих виробничих потужностей, покращення селекційної роботи та нарощування поголів’я худоби. Для розподілу цих коштів ми оголосимо конкурс в газеті «Галичина». В кандидатів має бути досвід ведення тваринництва, щоб не вийшло, що людина не знає, що робити з худобою, а виграє кошти. Ще 320 тисяч ми хочемо витратити на селекцію для фермерів, адже у нас є проблеми з хорошим насінням. Також запланували 50 тисяч на виставкову діяльність, адже ми щорічно маємо одну аграрну виставку де фермери можуть представити свою продукцію», - пояснив Іван Андріїшин.

Водночас від членів комісії поступила пропозиція про обов’язкову умову – давати кошти на рослинну селекцію тільки тим фермерам,  хто зробили оцінку якості грунтів.