На підвищених тонах земельна комісія визначала де у Франківську можна будувати


Сьогодні, 5 липня, відбулося чергове засідання депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин.

Зокрема члени комісії розглянули проекти рішень щодо надання дозволів на розроблення детального плану території від шести замовників. 

Найбільший скандал і невдоволення присутніх на засіданні активістів і журналістів викликав проект рішення, який стосувався території в межах вулиць Андрія Мельника - Сахарова - Коновальця - Січових стрільців. Йде мова про територію колишнього "Промприладу".

Зокрема, активісти попросили представника архітектури пояснити, що саме планується збудувати на цій території і хто є замовником розробки ДПТ. Проте чиновник не зміг дати відповідь на це питання і сказав, що потрібно спочатку розробити детальний план території, а тоді на громадських слуханнях будуть визначатись що там можна будувати.

Під тиском громадськості представник архітектури по-телефону уточнив інформацію і пояснив, що замовником є "Спілка забудівників Івано-Франківська". Вони хочуть будувати на цій території паркінг на тисячу місць та комплекс багатоквартирних будинків.

Така відповідь обурила активістів, адже за їх словами якщо зараз дати дозвіл на розробку ДПТ, то потім замовник зможе використати це рішення у суді щоб легалізувати незаконне будівництво.

Після кількох хвилин гарячої суперечки та взаємних звинувачень, комісія прийняла рішення відправити це рішення на доопрацювання.

Наступне рішення також стосувалося території на вулиці Джохара Дудаєва, яку хоче використати для будівництва "Спілка забудівників". Аналогічно громадськість виступила проти направлення такого рішення на сесію, тому його теж вирішили доопрацювати.

Загалом з шести питань про дозвіл на розробку детального плану території, комісія рекомендувала для розгляду на сесії тільки два, які стосувалися ділянок, що знаходяться у приватній власності. Всі решту відправили на доопрацювання.