На площі перед франківським універмагом з'явиться фонтан


Фонтан і відпочинкова зона. На площу біля універмагу чекають кардинальні зміни. Її реконструюють, щоб створити більше простору та комфорту для людей.

Йдеться про територію безпосередньо навпроти універмагу аж до тротуару. Нині тут процвітає вулична торгівля. І сотням людей доводиться долати щоденну "смугу перешкод" у вигляді хаотично розташованих яток. Про затишний зелений куточок можна хіба мріяти. Втім, увесь цей хаос невдовзі планують приборкати нормами проекту та навести порядок із МАФами.

"Як вийде термін виданих дозволів, тоді будемо вести розмову про те, аби впорядкувати цю територію. Тобто, вже запроектуємо її в кращому вигляді і розмітимо так, аби вони не впливали на загальну концепсію площі. Щоб вони були додатком. а не центром. Щоб людина заходила і не впиралась у МАФи. Аби була залена зона, фонтан, громадський простір. А торгові об'єкти вже розташовуватимемо в тому місце, де буде виходити", - пояснює головний архітектор Дмитро Нижник.

Саме фонтан має стати "родзинкою" оновленої площі. Як він виглядатиме та якими будуть елементи благоустрою наразі невідомо. Деталі розроблятимуть в окремому проекті. А поки що в архітекторно-планувальному бюро завершують роботу на коцепсією площі.