На Полтавщині облаштували першу в Україні систему уповільнення дорожнього руху


В «Укравтодорі» розпочали кампанію з безпеки на дорогах, запровадивши першу систему інженерних рішень для уповільнення трафіку на в’їздах до населених пунктів.

У Держагентстві вирішили оновити технічні стандарти проектування та будівництва доріг, автоматизувати контроль за швидкістю транспортних засобів, облаштувати 1000 наземних пішохідних переходів із острівками безпеки, освітленням, дорожніми знаками та розміткою, збудувати об’їзні дороги біля населених пунктів.

За допомогою таких рішень має знизитися аварійність на українських автошляхах. «Хмарочос» вже повідомляв, що керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак на засіданні уряду запропонував уповільнення трафіку на в’їздах до населених пунктів.

Фото: youtube

Через Лохвицю проходить регіональна автодорога Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин, яка сполучає Сумську та Полтавську області з міжнародною автодорогою М-03 Київ-Харків, яка має високу інтенсивність руху, саме тому «Укравтодор» обрав її.

За словами керівника Полтавської служби автомобільних доріг, через місто проїжджає понад шість тисяч транзитних автомобілів та три тисячі місцевих автівок. Тому система штучного обмеження швидкості, яку встановили на під’їзді до міста змушуватиме водіїв пригальмовувати.

Система Traffic calming measures у Лохвиці має сонячні батареї, завдяки чому територія освітлюється вночі, а вказівники помітні з відстані кількасот метрів. Дорожні знаки та інші елементи обладнані антивандальним покриттям. В дорожню розмітку також вбудовані світловідбиваючі елементи «кошаче око».

Джерело