На Прикарпатті понад 400 роботодавців підвищили зарплату найманим працівникам


На Івано-Франківщині завдяки податківцям понад 400 роботодавців підвищили заробітну плату найманим працівникам

Про це повідомляє Державна податкова служба в Івано-Франківській області.

За січень-квітень 2020 року на засіданнях комісій з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, що діють при районних Державних адміністраціях, заслухано 256 керівників підприємств та фізичних осіб – підприємців, які виплачували заробітну плату найманим працівникам нижче мінімально встановленого розміру. Про це повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

За результатами проведених заходів рівень заробітної плати підвищили керівники 224 підприємств та 186 підприємців. До бюджету додатково надійшло 361,3 тис грн податку на доходи фізичних осіб та 437,7 тис грн єдиного внеску.

Крім цього, з початку року фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС в області провели фактичні перевірки 73 суб’єктів господарської діяльності щодо виявлення неоформлених найманих працівників роботодавцями. За результатами контрольно-перевірочних заходів встановлено 25 суб’єктів господарської діяльності, які використовували працю 43 неоформлених найманих осіб без належного оформлення з ними трудових відносин та 3 фізичні особи проводили господарську діяльність без державної реєстрації суб'єкта господарювання. На 3 фізичних осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за провадження господарської діяльності без державної реєстрації та направлено в суд за місцем вчинення правопорушення.

Інформація про використання суб’єктами господарської діяльності праці найманих осіб без оформлення трудових відносин направлена до Управління Держпраці в Івано-Франківській області для вжиття відповідних заходів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!