На пропозицію взяти на баланс незаконно зведену автостоянку франківські чиновники відповіли відпискою


Координатор ГО "Поступовий гурт франківців", депутат-свободівець Сергій Адамович обурений відпискою чиновників Фонду комунального майна щодо прийняття у комунальну власність незаконно зведеної площадки для стоянки авто поруч міського озера.

Нагадаємо, активісти запропонували забудівнику передати в комунальну власність монолітну площадку для стоянки автомобілів поруч з будівництвом фізкультурно-оздоровчого комплексу на вул. Ленкавського в районі ВАТ «Плай» для подальшого облаштування на ній дитячого або спортивного майданчика. З пропозицією прийняти її на баланс звернулися вже до чиновників. Натомість, забудівник звернення проігнорував, а чиновники відповіли відпискою. Мовляв, питання є передчасним, адже тривають суди.

Хоча, зауважує Адамович у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо, всі суди вже давно завершились. І нагадує, що результати перевірки Держархбудінспекції показали, що будівництво здійснювалося без відповідних документів дозвільного характеру, а саме декларації про початок виконання будівельних робіт, що є порушенням ч. 1 ст. 36 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Тож активісти вирішили подавати повторний запит у Фонд комунального майна в якому вимагатимуть ініціювати винесення на розгляд сесії міськради питання про згоду на отримання у комунальну власність площадки і вже в подальшому вирішувати питання щодо облаштування на ній дитячого та/або спортивного майданчика.

Як приклад законності таких дій Адамович наводить окремі рішення міськради. Зокрема, про надання згоди на приймання-передачу міської Ратуші, Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки тощо.