На Пруті в байдарку вдарила блискавка: Загинув турист з Польщі


Нещайсний випадок трапився 1 травня в селі Олешків, Івано-Франківської області. Про це інформує управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

 Як зазначається, 1 травня о 15.25 год. до рятувальників поступило повідомлення про те, що під час сплаву річкою Прут групою людей з республіки Польща в кількості 26 чоловік на 17 байдарках трапився нещасний випадок.

За попередньою інформацією в с. Олешків, Снятинського р-ну, в одну із байдарок вдарила блискавка, від чого човен перекинувся, один з двох потерпілих, які перебували в плавзасобі, самостійно вибрався на берег, інший пропав, а саме: 33-річний житель м. Радишів. 

Для надання допомоги о 15.25 год. до місця події виїжджали рятувальники ДПРЧ-15 м. Снятин, 7 чол. о/с, 1 од. тех. та МПО смт. Заболотів, 2 чол. о/с 1 од. тех. О 17.00 год. для пошукових робіт на р. Прут виїжджало відділення водолазно-рятувальних робіт АРЗ СП - 4 чол. 1 од. тех. 1 човен та водолази Коломийської РВС - 4 чол. О 19.15 год. водолазами Коломийської РВС на дні річки Прут знайдено тіло вище зазначеного громадянина. На даний час тіло доставлено в морг Городенківської ЦРЛ, для встановленння причини смерті.