На придбання автобусів для прикарпатських школярів спрямують понад 34 млн грн


На придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, які проживають у сільській місцеві цього року спрямують 34,3 мільйона гривень.

Відповідне рішення погодила постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків. Зокрема, передбачено спрямувати частину вільного залишку коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим у розмірі 23,4 мільйона гривень. Ще близько 11 мільйонів складає субвенція з районних бюджетів. При цьому буде здійснено передачу відповідних коштів із загального фонду до бюджету розвитку обласного бюджету, інформує прес-служба облради.

Як розповіли в Департаменті освіти і науки обласної державної адміністрації, на даний час оголошені торги на 26 шкільних автобусів. 15 з них спрямують в райони. Ще 11 – поки що не розподілені. Разом з тим, до кінця року освітяни сподіваються додатково закупити 12 автобусів для перевезення дітей в сільській місцевості.

В ході обговорення голова обласної ради Олександр Сич відзначив, що фінансової підтримки потребують і вищі навчальні заклади другого рівня акредитації. Щоправда, для цього необхідно внести зміни до "Програми розвитку освіти Прикарпаття на 2016-2023 роки". У профільному департаменті ОДА запевнили, відповідний проект рішення підготують на наступну сесію обласної ради.