На прикарпатському курорті транслювали заборонені російські канали


Незважаючи на заборону ретрансляції в мережах на території України російських каналів, на відомому прикарпатському курорті були зафіксовані випадки їх трансляції.

Про це йдеться у звіті представника Національної ради з питань теле-радіомовлення в Івано-Франківській області Ігоря Маслова, інформує кореспондент "Бліц-Інфо". 

Зокрема 9 березня минулого року представник отримав інформацію від мешканців м. Київ, які відпочивали у приватній садибі «Карпатські зорі» (село Поляниця Яремчанської міської ради Івано-Франківської області), що в номерах для проживання туристів ретранслюються російські інформаційні канали, які заборонені на території України.

Тож Маслов звернувся до правоохоронців з проханням розібратися в ситуації. В результаті, працівники поліції Яремчанського міськвідділу Національної поліції зустрілися з власником садиби «Карпатські зорі» та ознайомили його із ухвалою Київського Окружного адміністративного суду та переліком каналів, які заборонені для ретрансляції в мережах на території України. Також поліцейські взяли з власника письмове пояснення та зобов’язання не включати дані канали в номерах садиби, а канали вилучили з тюнерів. 

Повторна перевірка садиби «Карпатські зорі» засвідчила відсутність в номерах для проживання туристів ретрансляції російських інформаційних каналів.

Другий випадок трапився 27 серпня минулого року. Представник Національної ради в Івано-Франківській області отримав телефоном інформацію від мешканця м. Київ, що у приватному готелі «Вілла Бланк» (Villa Blanc), село Поляниця (урочище Стаїще) Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, в номерах для проживання туристів ретранслюються телеканали «Первый канал. Всемирная сеть» та «Россия 24», на які встановлено обмеження щодо розповсюдження на території України.

Представник зустрівся з власницею готелю та роз’яснив чому трансляція цих каналів заборонена.