На Прикарпатті 91% дітей-сиріт виховуються в сім'ях


Службами у справах дітей області задля попередження соціального сирітства забезпечено раннє виявлення неповнолітніх, які опинилися у складних життєвих обставинах та стовідсоткове внесення інформації про цих дітей в Єдину інформаційно-аналітичну систему «Діти» (ЄІАС «Діти»).

Станом на 1 липня на обліку служб у справах дітей перебувало 1422 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 379 дітей, як такі, що опинились у складних життєвих обставинах. Із 1422 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1110 –  влаштовані під опіку, піклування.

Зазначимо, що в області функціонують 85 прийомних сімей, куди влаштовано 129 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 10 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), де виховуються 57 дітей.

Упродовж першого півріччя цього року в сім’ї громадян влаштовано 87 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 65 – під опіку, піклування, 13 – в прийомні сім’ї, 5 – в ДБСТ. Також громадянами України усиновлено четверо дітей-сиріт.

Всього сімейними формами виховання охоплено 1296 (91,1%) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.