На Прикарпатті активізується робота «школи майбутнього пенсіонера»


Коломийське об’єднане управління Пенсійного фонду України днями провело чергове заняття школи майбутнього пенсіонера для осіб передпенсійного віку.

Заняття провели заступник начальника коломийського відділу обслуговування громадян Ганна Гринюк та заступник начальника відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації управління ПФУ Ірина Старик.

Учасникам заходу Ганна Гринюк розповіла про особливості загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, чим відрізняється страховий та трудовий стаж, залежність майбутнього розміру пенсії від сплачених страхових внесків до Пенсійного фонду і про деякі питання призначення та виплати пенсії.

Ірина Старик, у свою чергу, повідомила присутнім про реєстр застрахованих осіб, що забезпечує завантаження відомостей про стаж та заробітну плату кожного громадянина, який перебуває в офіційних трудових відносинах.

- З метою контролю та покращення доступу застрахованих осіб до баз даних Пенсійного фонду України, - додала Ірина Старик, - створено веб-портал електронних послуг, за допомогою якого людина може ознайомитись із власним заробітком та стажем, що міститься у персональній обліковій картці кожного, самостійно.

Майбутні пенсіонери також отримали вичерпні відповіді на запитання, які їх цікавили.