На Прикарпатті через фіктивні підприємства відмили понад 4 млн грн


На Прикарпатті прокуратура повідомила про підозру учасникам організованої групи, які через фіктивні підприємства відмили понад 4 млн грн

В ході розслідування кримінального провадження щодо організованої групи у сфері оподаткування викрито факти відмивання доходів на 4 млн 881 тис грн, пише прес-служба прокуратури.

Йдеться про встановлені факти фінансових операцій з безготівковими коштами, які надійшли на рахунки фіктивних підприємств, спрямовані на приховання та маскування злочинного походження цих грошей та володіння ними через перерахування з одного рахунку на інший, а також володіння та використання коштів, одержаних внаслідок фіктивного підприємництва.

Прокуратура Івано-Франківської області повідомила про підозру за ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України двом учасникам організованої групи.

Наразі вирішується питання про обрання щодо них запобіжного заходу.

Довідково: санкція вказаної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією грошових коштів та іншого майна, здобутих завідомо злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.
    
Нагадаємо, у кінці січня 2017 року членам організованої групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України. Учасники злочинної групи з листопада 2015 року по квітень 2016 року створили та придбали ряд суб'єктів підприємництва з метою прикриття своєї незаконної діяльності та незаконних дій, у результаті чого підприємствами реального сектору економіки сформовано податковий кредит з податку на додану вартість,  що  заподіяло  велику  матеріальну  шкоду державі в розмірі    711 тис грн.