На Прикарпатті чоловік вкрав плити з дачного будинку


До Рогатинського відділення поліції надійшло повідомлення від 64-річної мешканки Івано-Франківська про те, що в с. Заланів Рогатинського району з батьківського будинку в якому ніхто не проживає невідома особа викрала металеві поверхні від кухонної плити. Зі слів заявниці вартість краденого становить 600 гривень.

В ході проведення відповідних заходів правоохоронці встановили особузловмисника. Ним виявився 24-річний сільський мешканець, інформує ГО Нацполіції в області.

Оскільки зловмисник місцевий, то він знав, що господиня рідко навідується до будинку, чим і скористався. Шляхом пошкодження навісного замка вхідних дверей він проник до приміщення, звідки викрав чотири кухонні нагрівальні бляхи після чого покинув місце події.

У скоєному він зізнався правоохоронцям та пояснив, що крадіжку вчинив з наміром викрадене продати, але його діям завадили працівники поліції, які вилучили речові докази та повернули власниці.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Згідно санкції цієї статті зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.