На Прикарпатті чоловіка за жорстоке вбивство засудили до семи з половиною років ув’язнення


Косівський міськрайонний суд виніс вирок у справі проти мешканця села Малий Рожин, який палицею на смерть забив свого односельця.

Трагедія трапилася 8 червня минулого року. Молодик розпивав у сільському магазині спиртне. Повертаючись увечері додому, чоловік зустрів сусіда, з яким у нього давно не склалися стосунки. Сусід зробив йому зауваження – сварка переросла в бійку, пише КУРС.

Молодик повалив старшого чоловіка на землю ударом ногою в живіт, вихопив у нього палицю і почав жорстоко бити нею по голові і грудній клітці жертви. Молодика зупинив тільки крик дружини господаря, яка вибігла на ґанок. Жінка одразу викликала сусідів. Побитому, який втратив свідомість, надавали першу медичну допомогу – робили масаж серця, штучне дихання, обливали холодною водою. Однак від отриманих травм чоловік за кілька хвилин помер. Лікарі швидкої, що приїхала з Косова, констатували смерть.

Як встановила судово-медична експертиза, жертва отримала закриту травму черевної порожнини з крововиливами, яка призвела до рефлекторної зупинки серця, закриту черепно-мозкову травму, перелом кісток носа, перелом ребра, забій легень та інші численні травми.

У суді обвинувачений провину визнав частково. Підсудний запевняв, що він захищався і просив суворо його не карати.

Косівський районний суд визнав обвинуваченого винним за ст. 121 ч. 2 КК України і призначив покарання – 7 років 6 місяців позбавлення волі.