На Прикарпатті чисельність податківців зменшилась на третину


За останні шість місяців відбулося три етапи скорочення штатної чисельності територіальних органів Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області.

Кількість податківців в порівнянні з минулим роком зменшилась на 377 штатних одиниць, або 33,4 відс. та становить 750 осіб. Про це заявила заступник начальника Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата.

За її словами, наступним кроком оновлення системи органів державної фіскальної служби є переформатування її територіальних органів. Відповідно до постанови Кабінету міністрів України на Івано-Франківщині скорочено кількість інспекцій з п’ятнадцяти до шести: ДПІ в м.Івано-Франківську та 5 об’єднаних податкових інспекцій в районах. Зокрема, до Тисменицької ОДПІ приєднано ДПІ у Городенківському районі, до Надвірняської ОДПІ – ДПІ у Богородчанському районі та ДПІ у м. Яремчому, до Калуської ОДПІ – ДПІ у Рогатинському та Галицькому районах, до Долинської ОДПІ – ДПІ у Рожнятівському районі, до Коломийської ОДПІ – ДПІ у Косівському,  Верховинському та Снятинському районах. На місцях замість податкових інспекцій функціонуватимуть відділення об’єднаних податкових інспекцій.

«Сьогодні ми робимо усе для того, щоб платники податків не відчули жодних незручностей в процесі реформування установи та були задоволені нашими послугами, – зазначила Наталія Зікрата. – З цією метою посилена роз’яснювальна робота через ЗМІ, офіційну сторінку в Інтернеті та соціальні мережі щодо новацій в податковому, митному законодавстві та з питань єдиного соціального внеску. Водночас і надалі в об’єднаних ДПІ  проводитимуться кущові семінари, тренінги, телефонні гарячі лінії з тим, щоб кожен платник податків міг отримати висококваліфіковану  допомогу при адмініструванні податкових платежів. Крім того, фіскальною службою активно впроваджуються нові електронні сервіси, за допомогою яких податкова звітність подається в електронному вигляді».

Нагадаємо, з червня 2015 року Міністерство фінансів здійснює системну реформу ДФС, яка передбачає переформатування структури фіскальної служби відповідно до функціональних напрямів та оптимізацію чисельності, що підвищить ефективність роботи ДФС та дозволить скоротити штат. Реформа узгоджена з МВФ та ухвалена Урядом і фактично є дорожньою картою у стратегії реформування ДФС на 2 роки.