На Прикарпатті депутати "забули" подати електронні декларації


Прокурори встановили непоодинокі факти неподання та несвоєчасного подання електронних декларацій посадовцями й депутатами Івано-Франківщини.

Так, в одній із місцевих рад Коломийського району 7 з 14 депутатів не подали декларацій, а  9 депутатів місцевої ради Долинського району подали декларації несвоєчасно, інформує прес-служба обласної прокуратури.

За несвоєчасне подання декларацій з початку вересня цього року 4 посадових осіб Яремчанщини судом визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф на понад 3 тис. грн.

Нагадаємо, що за порушення вимог законодавства щодо подання електронних декларацій передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Довідково:

- за ч.1 ст.172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю), - накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації, в тому числі умисне неподання суб’єктом декларування декларації) КК України, - шраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.