На Прикарпатті для осіб з інвалідністю та учасників АТО виділили 5,5 млн грн. на путівки в санаторій


24 квітня у департаменті соціальної політики облдержадміністрації відбувся семінар на тему «Соціальні послуги з реабілітаційного лікування осіб, застрахованих за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, та санаторно-курортне лікування окремих категорій громадян».

У семінарі взяли участь представники департаменту, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області та спеціалісти структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.

Обговорено питання відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування та організації санаторно-курортного лікування окремих категорій громадян у  2018 році.

Додатково інформуємо, що у 2018 році області виділено 5557,7 тис. грн з державного бюджету для санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю, учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності. Департамент здійснив розподіл зазначених коштів для проведення структурними підрозділами роботи з особами, які перебувають на обліку на санаторно-курортне лікування, та санаторно-курортними закладами стосовно укладення угод.