На Прикарпатті до реальних ув’язнень засуджено 23 учасників організованих груп


Упродовж 2017 року на Івано-Франківщині правоохоронні органи викрили 5 організованих груп, учасники яких вчиняли розбійні напади та крадіжки у складі банди, злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, грального бізнесу, фіктивного підприємництва та у банківській сфері з корупційними зв’язками.
Як з’ясувалось у ході слідства, діями членів організованих груп заподіяно збитки на 1,8 млн грн, із яких на стадії розслідування відшкодовано 1,2 млн грн. За втручання прокурорів накладено арешт на майно на суму 2,2 млн грн та заявлено позов на 474 тис. грн. Наразі триває судовий розгляд у 6 кримінальних провадженнях щодо організованих груп.

Водночас у судах уже розглянуто з постановленням обвинувальних вироків 7 кримінальних проваджень та справ, у яких вироки набрали законної сили. Так, 23 злочинці засуджено до реального позбавлення волі.

Як повідомлялось, у квітні цього року до 9 років ув'язнення із конфіскацією належного майна засуджено трьох учасників організованої групи, які скоїли ряд корисливих та насильницьких злочинів у Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській та Житомирській областях.

У липні  засуджено організовану групу із трьох працівників банку та трьох жителів області, які упродовж 2007-2008 років уклали близько 30 фіктивних кредитних договорів, чим завдали збитків банківським установам на майже 1,5 млн грн. Організатор групи отримав 10 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області