На Прикарпатті досвідчений злочинець спокусився на дитячу сережку


Минулого місяця Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження по обвинуваченню раніше судимого чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України (Крадіжка).

В судовому засіданні встановлено, що обвинувачений раніше п‘ять разів притягався до кримінальної відповідальності, 10 грудня 2014 року приблизно о 22.00 год. обвинувачений перебуваючи в с.Стримба Надвірнянського району Івано-Франківської області разом зі знайомою та неповнолітньою дитиною рухалися по дорозі. У цей час обвинувачений запропонував неповнолітній  понести її рюкзак, на що остання погодилась. Взявши рюкзак, обвинувачений перевірив кишені рюкзака та виявив одну золоту сережку, після чого таємно її викрав. В подальшому віддавши потерпілій її рюкзак з місця події скрився та розпорядився викраденим на власний розсуд, чим заподіяв потерпілій матеріальну шкоду в розмірі 648,86 грн.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочині при обставинах, викладених в обвинувальному акті визнав повністю, просить вибачення за скоєне, запевнив суд, що подібного більше не повториться і просить його суворо не карати.

На підставі вищевикладеного, суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України та призначити йому покарання у виді п'яти місяців арешту. Обвинуваченого взяли під варту одразу в залі судового засідання, змінивши йому запобіжний захід до вступу вироку в законну силу з домашнього арешту на тримання під вартою.