На Прикарпатті двоє хлопців виламали двері у дачному будинку і вкрали інструменти


До чергової частини Долинського відділення поліції звернулася 36-річна жінка й повідомила про те, що невідомі особи зламали вхідні двері до її дачного будинку в одному із сіл району та скоїли крадіжку господарського інвентарю.

Матеріальні збитки потерпіла оцінила на загальну суму близько 2000 гривень. Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили осіб зловмисників. Ними виявились 22-річний мешканець м. Долина та 15-річний житель одного із сіл району.

Як виявилось, старший із лиходіїв уже раніше притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки із проникненням у житло, чи інше приміщення.

Зловмисники, проходячи повз нежилий дачний будинок потерпілої, зайшли на територію господарства, виламали вхідні двері та викрали звідти інструменти, а саме електродрель, садовий інвентар (сокиру, сапи, лопати) і запчастини до велосипеда. У скоєному лиходії зізналися правоохоронцям та розповіли, що деякі речі здали на металобрухт, а виручені кошти витратили на власні потреби. Іншу частину краденого у них вилучено та буде повернуто власниці.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Проводиться слідство. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області