На Прикарпатті горіли будинки, квартира та сіно


За минулі вихідні на Прикарпатті зареєстровано 12 пожеж. Про це повідомляє управління ДСНС в Івано-Франківській області.

20 травня о 21:07 в Івано-Франківську по вулиці Петлюри виникла пожежа речей домашнього вжитку в коридорі на третьому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Вогнем знищено речі домашнього вжитку.

Через сильне задимлення у приміщенні рятувальники протягом години працювали у апаратах захисту органів дихання та зору. В складі ланки газодимозахисної служби було евакуйовано двох мешканців квартири на свіже повітря. Причина виникнення пожежі встановлюється.

20 травня об 11:44 в селі Гончарівка Тлумацького району в одному із обійсть загорівся оборіг сіна. Вогнем знищено оборіг з сіном. Попередня причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою. 

20 травня о 16:10 в селі Пороги Богородчанського району загорілася господарська будівля. Вогнем знищено покриття, 1 т сіна, січкарню, речі домашнього вжитку, які знаходилися в стодолі. Причина виникнення пожежі встановлюється. 

20 травня о 16:49 у Тисмениці по вулиці Галицькій сталася пожежа побутового сміття на відкритій території біля магазину «Вопак». Вогнем знищено побутове сміття. Причина виникнення пожежі встановлюється.

21 травня о 05:33 у селі Товмачик Коломийського району виникла пожежа недіючого дерев’яного житлового будинку. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, пошкоджено стіни, перекриття, міжкімнатні двері та віконні рами. Причина виникнення пожежі встановлюється.

21 травня о 14:16 у селі Микуличин Яремчанської міської ради виникла пожежа двоповерхового житлового будинку. Вогнем пошкоджено житловий будинок, дах, стіни та перекриття, речі домашнього вжитку. Причина виникнення пожежі з’ясовується.
З початку року на Івано-Франківщині сталися 1573 пожежі.