На Прикарпатті горів трактор, електрощитова і склад


За минулу добу на Прикарпатті виникло 29 пожеж, з них 22 сухої трави.

12 квітня о 11:34 в місті Косів на вулиці Лисенка сталось загорання в електрощитовій житлового будинку. Вогнем пошкоджено стіну будівлі, на якій знаходилась електрощитова. Попередня причина виникнення пожежі - коротке замикання електропроводів.

12 квітня о 11:41 в місті Тисмениця на вулиці Липова горіло сміття біля контейнера на відкритій території. Попередня причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

12 квітня о 15:48 в місті Долина на вулиці Промисловій виникла пожежа трактора «Т-170». Вогнем пошкоджено внутрішню обшивку кабіни та крісло. Попередня причина виникнення пожежі - коротке замикання електропроводки.      

12 квітня о 16:36 в місті Тисмениця на вулиці Галицькій сталось загорання складського приміщення. Вогнем знищено обшивку стін та перекриття споруди, пошкоджено 2 м.куб. пиломатеріалів, 30 м.п. електричного кабелю. Працювала ланка газодимозахисної служби, час роботи 30 хвилин. Попередня причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем при спалюванні сухої трави невстановленою особою.   

12 квітня о 19:24 в селі Жидачів Тлумацького району виникла пожежа господарської будівлі (стайня, стодола). Вогнем пошкоджено перекриття та покрівлю будівлі, знищено 0,5 т. сіна. Попередня причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленою особою.   

13 квітня о 02:07 в селі  Кулачківці Снятинського району сталось загорання господарської будівлі. Вогнем  знищено покрівлю та стіни дровітні. Причина виникнення пожежі встановлюється.

13 квітня о 04:51 в місті Івано-Франківськ на вулиці Переяславська виникла пожежа на балконі квартири на третьому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Вогнем знищено побутове сміття та речі домашнього вжитку, пошкоджено балкон житлової квартири. З квартири на сходову клітину виведено власницю та її дочку. Причина виникнення пожежі встановлюється.

За минулу добу рятувальники Прикарпаття 22 рази виїжджали на гасіння пожеж сухої трави в містах Надвірна, Івано-Франківськ, Снятин, Долина, Калуш та на території Івано-Франківської та Болехівської міських рад, а також у Рогатинському, Галицькому, Косівському, Коломийському, Тисменицькому, Снятинському, Долинському, Калуському, Рожнятівському, Богородчанському та Тлумацькому районах.