На Прикарпатті квартирант, з'їжджаючи з квартири, прихопив "на згадку" гаманець господині


До поліції повідомили, що з квартири мешканки обласного центру пропав гаманець із грошима онуки власниці, яка гостювала. За фактом крадіжки розпочали кримінальне провадження.

36-річна мешканка Львівської області, яка приїхала погостювати до своєї бабці на Прикарпаття повідомила, що з квартири пропав її гаманець із грошима в сумі 1000 гривень та 330 польських злотих.

Працівники поліції, у ході проведення першочергових заходів, встановили, що бабця потерпілої здавала в оренду кімнату 27-річному місцевому жителю. Коли господиня попросила чоловіка «з’їхати» з квартири, мотивуючи тим, що в неї проживатиме онука і вона більше не здає житло, квартирант «на прощання» прихопив із собою гаманець із вказаною сумою коштів.

Після чого гаманець викинув, а кошти витратив на спиртне та гуляння, оскільки веде антисоціальний спосіб життя. Дії зловмисника слідчі кваліфікують за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання від мінімального – у вигляді штрафу, до максимального – позбавлення волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.