На Прикарпатті лісопильне підприємство заборгувало 1 млн. грн. податку на прибуток


Співробітниками податкової міліції Івано-Франківської області в рамках проведення операції „Рубіж-2016” та розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 212 КК України викрито підприємство, яке ухилилося від сплати 1 млн. грн. податку на прибуток підприємств.

Встановлено, що службові особи даної компанії, яка є суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності, упродовж 2013-2016 років документально відображали у бухгалтерському обліку та податковій звітності безтоварні операції з придбання деревини дуба у фізичних осіб – підприємців, інформує прес-служба ДФС в області.

Окрім того, відповідно до установчих документів основним видом діяльності вказаного підприємства є лісопильне та стругальне виробництво.

Встановлено також, що підприємство здійснює виготовлення дубової ламелі, яку в подальшому експортує в країни Європи. Придбання сировини (дуба) службові особи даного підприємства оформляли від СГД, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та не є платниками ПДВ.

Під час проведених заходів встановлено низку суб’єктів господарювання – фізичних осіб, від яких вказаною компанією сформовано витрати по придбанню сировини, та які, у свою чергу, спростували факт поставки дуба на згадане підприємство.

В м. Болехів Івано-Франківської області проведено 3 обшуки в офісному та складських приміщеннях компанії-фігуранта провадження.

За результатами проведених заходів виявлено та вилучено 115 м3 деревини і 57 тис. м3 ламелі дубової загальною орієнтовною вартістю 4 млн. гривень та 12 печаток суб’єктів господарської діяльності.

Тривають слідчі дії.