На Прикарпатті масово звільняються судді


В Україні масово звільняються судді. Більшість судів сьогодні відчувають дефіцит кадрів. А в Івано-Франківській області вже є суди в яких служити Феміді нікому.

Причини такої кадрової катастрофи з'ясовували кореспонденти Рodrobnosti.ua

Яремчанський міський суд. У будівлі абсолютна тиша. У коридорах порожньо. Вхідні двері і пункт пропуску чомусь без охорони.

Насилу вдалося знайти керівника апарату. Галина Савчук розповідає, що офіційно суд працює. Правда, справи тут уже тиждень як не розглядаються. Все тому, що робити це просто нікому. Всі судді звільнилися. Вчора пішов останній. Нерозглянуті справи, а їх кілька сотень, залишилися. Хто буде тепер ними займатися? Невідомо.

"Подальша доля нерозглянутих справ наявних в суді, і нових справ, що надходять до суду буде вирішена. Ми чекаємо роз'яснення апеляційного суду, аби розуміти в який суд ми будемо їх передавати", - пояснює Галина Савчук, керівник апарату Яремчанського міського суду.

А це вже Івано-Франківський міський суд. Тут у кожного судді не менше 30 судових розглядів в день.

"Суддя-цивіліст, оскільки суд у нас є модульний, за день може розглядати кілька десятків справ. Проводити кілька десятків засідань. Ну ви розумієте що це не може йти про якесь розуміння якості. Суддя не може чітко з кожною справою ознайомитися оскільки навантаження є нереальною" , - каже Михайло Савлюк, прес-секретар Івано-Франківського міського суду.