На Прикарпатті "неіснуюча" фірма без жодних дозволів видобуває надра


Сьогодні, 24 лютого в Івано-Франківській облраді відбулося засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування.

Серед іншого члени комісії розглянули звернення сільської голови Побережжя Лесі Іванків щодо незаконного видобутку надр, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами очільниці села, Поберезька та Єзупільська сільська рада межують і їх розділяє річка Бистриця.

"Районна рада і адміністрація 21 грудня 2012 року прийняли рішення про надання дозволу на гірничий відвід для ТзОВ Західбудсервіс на видобуток піщано-гравійної суміші на території Єзуполя. Єзупільська сільрада підписала з ними договір на видобуток, проте, далі цю суміш величезними машинами транспортують через Побережжя, без жодного договору з сільрадою. Ми судилися і виявилося, що родовище діє незаконно, адже ніхто не давав на нього дозволи. У 2015 році ми звернулися до ОДА та облради, а вони відповіли, що погодження не надавали", - розповіла Леся Іванків.

Окрім того, зауважила сільский голова, перший раз геологія надра анулювали дозвіл цій фірмі, оскільки всі листи які надсилались на їх адресу повертались, адже такої фірми за вказаною адресою не існує.

У підсумку члени комісії прийняли рішення виїхати на місце і перевірити, хто і чим там займається.