На Прикарпатті обговорювали Проект «Реформування кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні»


На Івано-Франківщині перебували експерти з Канади та м.Києва з метою оцінювання Проекту «Реформування кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні», яке відбувається за ініціативи Посольства Канадаи в Україні.

Експерти мали зустріч з суддями Івано-Франківського міського суду, керівниками кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в області, служби у справах дітей виконкому Івано-Франківської міської ради та облдержадміністрації, соціальних служб, НСО «Пласт» та ін.

 З метою підведення підсумків та оцінювання результатів заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький зустрівся з канадійським консультантом Кімберлі Інксайтер. На зустрічі були присутні також заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Руслан Головатий та український експерт Маріанна Євсюкова (м.Київ).

На зустрічі було обговорено питання реалізації Проекту, зокрема, програму співробітництва між навчальними закладами і міліцією, підготовку досудових звітів щодо дітей, які вчинили злочини, а також про реабілітацію неповнолітніх, які вже вчинили злочини та запобігання здійснення ними повторних злочинів.

На завершення зустрічі заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький подякував пані Кімберлі Інксейтер за той досвід, який був отриманий за час реалізації проекту, щодо створення такої системи правосуддя для неповнолітніх, яка поважає права дитини і дає шанс неповнолітнім правопорушникам зробити висновки з тих помилок, які вони вчинили, реінтегруватись у суспільство і стати відповідальними громадянами та наголосив на підтримці обласною державною адміністрацією згаданого проекту та подальшого його впровадження.