На Прикарпатті офіційно діють чотири пляжі


На території області офіційно функціонує чотири пляжі: міське озеро в Івано-Франківсьу («КП розвитку міста та рекреації»), штучні стави в селі Поляниця Яремчанської міської ради (ТзОВ «Буковель» та ТзОВ «ПАРКТУР») та міське озеро в Тлумачі.

В період підготовки до літнього сезону та протягом сезону фахівцями ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України» здійснюється моніторинг місць відпочинку:  були відібрані проби води для проведення лабораторних досліджень.

За результатами досліджень вода відповідає санітарно-гігієнічним нормативам по мікробіологічних та санітарно-хімічних показниках. В даний час воода у всіх чотирьох пляжах не несе загрозу здоров’ю людей.

Разом з тим, спеціалісти радять мешканцям та гостям Прикарпаття відпочивати в офіційно відведених для купання місцях, оскільки офіційні пляжі перед відкриттям та протягом сезону перевіряють на безпеку. Це і дослідження якості води, і упорядкування території. Місця стихійного відпочинку на берегах водойм, які мешканці обирають для відпочинку, можуть нести загрозу здоров’ю.