На Прикарпатті оголосили конкурс до 85-річчя Ліни Костенко


З нагоди 85-річчя Ліни Костенко громадські організації «Громадський інститут аналітики» та «Молода Просвіта» оголошують конкурс, присвячений творчості ювілярки.

Конкурс проходитиме у двох номінаціях: «Літературна творчість» та «Розробка уроку або позакласного заходу». Від одного учасника приймається одна творча робота із запропонованих номінацій.

Вимоги до робіт учасників Конкурсу:

1.Творчі роботи, які подаються на конкурс, виконуються українською мовою, обсягом не більше 6 сторінок друкованого тексту. Робота приймаються до 15 березня 2015 року в електронному вигляді на e-mail: gianalit@ukr.net

2. При оцінюванні робіт буде враховано:
• творчий підхід (оригінальність тексту певного стилю);
• повнота розкриття даної теми;
• багатство лексичних і граматичних засобів;
• використання мовних засобів відповідно до комунікативного завдання, дотримуючись норм літературної мови;

3.Для участі в номінації «Літературна творчість» слід надіслати ліричні чи прозаїчні твори (вірші, есе, нарис тощо), в яких відображені власні думки і враження про життя і творчість Ліни Костенко. Журі оцінюватиме оригінальність образно-художнього мислення учасника, композиційну цілісність твору, культуру оформлення.

4.Розробки уроків або позакласних заходів повинні бути виконані відповідно до вимог щодо їх написання, різнитися структурою, вибором методичних прийомів і форм роботи, що найповніше розкривають тему та знайомлять з інтерпретацією творчості Ліни Костенко.

Оцінюється самостійність, оригінальність, наявність елементів новизни та вміння використати додатковий наочний матеріал.

Переможці визначаються авторитетним журі в кожній номінації. Їхні імена буде оголошено 19 березня 2015 року. Результати оприлюднюються в засобах масової інформації та на сайті засновників конкурсу.

Також переможці будуть нагороджені цінними призами.