На Прикарпатті п'яний злочинець намагався викрасти авто, проте його зупинив кювет


24-річний житель Тисменицького району незаконно заволодів транспортним засобом. За скоєне йому загрожує кримінальна відповідальність.

До правоохоронців за допомогою звернувся 43-річний житель Тисмениці. Чоловік повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем марки «ВАЗ 2101», якого він залишив біля місцевої перукарні.

Отримавши повідомлення про викрадення автомобіля, поліцейські невідкладно вжили низку оперативно-розшукових заходів та невдовзі встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий 24-річний житель району.

З'ясувалось, що потерпілий залишив свій автомобіль в центрі міста, а зловмисник, перебуваючи в нетверезому стані, скориставшись тим, що власник не замкнув автомобіль, викрав автівку. Враховуючи стан злодія, його подорож була недовготривалою. При виїзді з райцентру водій-угонщик з'їхав з дороги в кювет, де його застали працівники поліції.

Наразі вирішується питання про оголошення чоловіку підозри у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу – утримання під вартою. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Зловмисникові загрожує покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Автомобіль правоохоронці вилучили як речовий доказ. Досудове розслідування триває. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області