На Прикарпатті пасажирів палаючого потяга ув'язнили у вагонах на 3 години без води


Пасажири, які їхали в потязі «Івано-Франківськ – Київ», що загорівся посеред поля, поскаржилися на те, що їх більше 3-х годин протримали у спеці в вагонах, не давши навіть води.

Рятувальники причину загорання локомотиву потяга назвати поки не можуть. Новину повідомляє «Преса України».

Про ситуацію із пасажирами злощасного потяга розповів мешканець Івано-Франківська Василь Жупник, брат якого перебував на той час в одному з його вагонів.

«Поїзд з пів 9 до пів 1 ночі простояв в полі...на тій спеці що вчора стояла...Ніхто нічого не пояснив, що відбувається...ніхто води не дав...Ніхто не вибачився... питання за, що платити 370 грн....За свої нерви, за здоров'я, а як бути з тими людьми хто на роботу не встиг, хтось може розраховував вчасно прибути бо мав справи....а їм пофіг всім в них це нормальний робочий режим...» - обурено розповів Жупник.

Тим часом в обласному управлінні ДСНС Івано-Франківська розповіли, що повідомлення про початок пожежі на перегоні «Бурштин – Букачівці» поблизу села Тенетники надійшло о 21:20. До прибуття рятувальників машиністи пробували самостійно справитися з полум’ям первинними засобами пожежогасіння. Станом на 22:52 пожежу ліквідували.

Окрім того повідомляється, що евакуація пасажирів не проводилась і потерпілих немає. О пів на першу, стверджують у відомстві, потяг продовжив свій рух до станції Ходорів, де тепловоз поміняли на інший. Таким чином, потяг запізнився лише на 3 години.

Нагадаємо, пізнього вечора 5 липня поблизу станції Бурштин загорівся пасажирський потяг. Пожежу машиністи намагалися погасити самі. Пасажирів з вагонів не випускали. Серед них було більше сотні іноземців, які запізнювались на літак.